Елисавета Ангелова

Родена 1986 г. в град Бургас.

Магистърска степен със специалност „Педагогика на живописта“ в Шуменския университет. Бакалавърска степен със специалност „Църковна живопис“ в „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство“, град Пловдив. Завършила гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ град Бургас, с профил „Изящни изкуства“.

Членува в „Дружество на художниците-Бургас“ и „Българско Иконографско Сдружение“.
Винаги съм се занимавала с рисуване.Работя предимно фигуративна живопис, иконопис и стенопис. Обичам да изследвам човешките състояния и копнежи, интересуват ме съвременните проблеми в обществото, както и важни исторически събития. Всичко това ме вдъхновява да дам живот на още едно платно и създам нова картина.

Изкуството е моето призвание!

– ТВОРЧЕСТВО –

Обичам да се взирам в човешката душа и да разпознавам копнежите й, да гледам света през очите на дете – с поглед , чист, ясен, наивен. Детето е основният персонаж в картините ми – може би защото съм майка или защото чрез него най-убедително внушавам идеите си.
Провокирана съм от заобикалящата ни действителност, в която всичко е красиво, лъскаво, но същевременно „кухо“ и лъжовно; действителност, в която ценностите са изместени или отсъстват. Днешният свят възпитава децата ни в консуматорски дух, превръща хората в „сметки“, заличава духовната част от човешкото развитие. Води се война, „облечена” в преструвки и лъжи,война между доброто и злото; война, в която виртуалното измества реалното. Създаден е свят, в който модата диктува цялото ни бъдеще.
Картините ми отразяват този свят и проблемите в него,но дават и решение. Изход винаги има. С помощта на Бог и чрез изкуството ще търсим свободата. Ще творим мир, първо в душите ни, после – между хората. А мирът носи любов. Именно тя ще ни сплотява и ще ни направи едно цяло, за да заживеем в хармония с целия ни заобикалящ свят.