Николай Ангелов – Гари

Роден през 1978 г.

Завършил специалности: „Скулптура“ във Велико Търново (ВТУ), магистратури – „Графика“ в Шумен (ШУ) и „Grafik Art“ в Националната арт академия в Букурещ (UNArte Bucharest), Румъния. Членува в „Дружество на бургаските художници“.

Твори в „Garyeli“- арт студио и галерия. Живее и работи в Бургас, България. До момента има над 20 самостоятелни изложби. Участва в множество колективни арт проекти в страната и в чужбина. Работи в стил, характерен за автора. Използва различни похвати от магическия реализъм и илюстративната живопис.

Носител на редица отличия, сред които: голямата награда „Златен Езоп“ от XXII биенале на хумора и сатирата в Габрово, „Художник на десетилетието“от галерия „Ларго“, награда за „Млад художник“ от СБХ- биенале „Приятели на морето“ и др.

Рисува в редица храмове и манастири, сред които Троянската и Бачковската обители.

Изчерпан
Изчерпан

– ТВОРЧЕСТВО –

„…Работя във всички сфери на изобразителното изкуство, което ми помага да виждам винаги от различен ъгъл и по нов начин нещата, които правя. Животът ми винаги е бил и вярвам, че ще бъде рисуване. Всеки миг, в който творя, ме изпълва с щастие, носи ми радост и усилва вярата ми, че това е моето призвание; нещото, което трябва да правя. Вълнувам се от човека, от неговите състояния. Опитвам се да погледна в душата му. Изобразявам хората не така, както изглеждат, а такива, каквито биха били в един идеален свят – светът, в който живеят мечтите ни. „